Fileointiveitsi Eemeli on Iisakki Järvenpään perinteinen pyöreäkahvainen fileointiveitsi, joka on ollut tuotannossa 70-luvun alusta saakka. Eemeli fileointiveitsen terä on kiillotettua ruostumatonta terästä. Terä on erittäin joustava ja se on suunniteltu erityisesti suomalaiselle järvikalalle; esim. siialle, ahvenelle, nieriälle ja kuhalle. Terä taipuu pyöreänä koko mitaltaan, ei vain juuresta, jolloin kylkiruodot ja nahka on helppo leikata ilman että lihaa mene hukkaan.
Kahva on öljyttyä visakoivua. Tuppi on vaaleaa nahkaa, jossa koristeena leikattu kalakuvio. Koko mitta 30cm, puukko 28cm, terä 16cm.
Puukko tupessa: 30cm
Puukko: 27cm
Terän pituus: 16cm
Paino: 86 gr
Kahvan materiaali
Visakoivu, uushopea
Terän materiaali
Kiillotettua ruostumatonta terästä
Puukkojen hoito-ohjeet