Kokkipojat-nimellä kulkee kaksikko, joka koostuu kahdesta perinteisestä keittiöveitsestä, leipäveitsestä sekä lihaveitsestä. Kumpikin on tullut tuotantoon 1950-luvulla. Molemmissa on 1,5 mm ruostumaton terä ja lakattu mahonkinen kahva. Kahvat ovat tehtaan vanhaa varastoa 1970-luvulta.
Leipäveitsellä leikkaat leivät, pullat ja muut leivonnaiset. Lihaveitsi käy keittiössä yleisveitsenäkin, mutta sen alkuperä on teurastajan veitsi, josta se on saanut muotonsa. Terä on suhteellisen ohut ja siten joustava, sillä on hyvä erotella liha luista ja kärjellä irrottaa kalvot. Voi sillä kypsää paistiakin leikata, mutta siihen työhön paremmin sopii Peijaissetti.
Öljytyt mahonkikahvat eivät kestä konepesua, mutta muuten tämä on helppohoitoinen pari.
Puukot: 28 cm
Terän pituudet: 17 cm
Kahvan materiaali
Lakattu mahonki
Terän materiaali
1,2 mm paksu ruostumaton teräs
Puukkojen hoito-ohjeet