Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien keittiövälineiden valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 30 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman. Terän pituuksiakin oli useita.
Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin Leipäveitseksi, vaikka sen terä alun perin olikin nimeltään Pullaveitsi. Nykyisin veitsellä on enemmän käyttöä leivän kuin pullan leikkaamiseen.
Leipäveitsen kahva on valmistettu mahongista. Kahvojen ja terien aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahva on öljytty. Kuten mikään keittiöveitsi, myöskään leipäveitsi ei kestä konepesua. Terään on ajettu hiomakivellä sahalaita alkuperäisen mallin mukaan. Terän pituus on 17 cm, koko veitsen pituus on 28 cm.
Leipäveitsen voi ostaa myös settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Lihaveitsen kanssa. Setti kulkee verkkokaupassamme nimellä Kokkipojat. Keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa. Terään voi tilata kaiverruksen.
Puukko: 28 cm
Terän pituus: 17 cm
Kahvan materiaali
Öljytty mahonki
Terän materiaali
Ruostumaton teräs
Puukkojen hoito-ohjeet