Iisakki Järvenpää Osakeyhtiö on valmistanut erilaisia keittiöveitsiä ja jopa haarukoita ja veitsiä vuosikymmenten ajan. Näiden kaikkien keittiövälineiden valmistus on lopetettu viimeistään 70-luvun lopulla. Kaikkiaan keittiöveitsiä oli noin 30 erilaista mallia, vanhoissa katalogeissa ne oli nimetty Lihaveitsiksi, Pullaveitsiksi, Leipäveitsiksi jne. Eri malleja tehtiin muutamalla erilaisella kahvan mallilla, alahelalla ja ilman. Terän pituuksiakin oli useita.
Palautimme tuotantoon näistä kaksi eri mallia joista toinen nimettiin alkuperäisen mallin mukaan Lihaveitseksi. Kahva on valmistettu mahongista ja viimeistelty öljyämällä. Kahvojen aihiot ovat vanhaa varastoa 70-luvulta. Terät on prässätty vanhoilla työkaluilla, joten terän mallikin on hyvin perinteinen. Terä toimii erityisesti raa’an lihan leikkaamiseen ja luista erottelemiseen. Pyöreällä kärjellä pääsee myös kalvojen alle, joten esimerkiksi hirvipaistin puhdistus onnistuu hienosti.
Terän materiaali on alkuperäisen mallin mukaan 1,2 mm ruostumatonta terästä ja kahva on öljytty. Lihaveitsi ei kestä konepesua! Terän pituus on 16 cm, koko veitsen pituus on 27 cm.
Lihaveitsen voi ostaa myös settinä yhdessä samalla kahvalla valmistetun Leipäveitsen kanssa. Setti kulkee verkkokaupassamme nimellä Kokkipojat. Keittiöveitset toimitetaan lahjapakkauksenakin toimivassa rasiassa. Terään voi tilata kaiverruksen.
Puukko: 27 cm
Terän pituus: 16 cm
Kahvan materiaali
öljytty mahonki
Terän materiaali
Ruostumaton teräs
Puukkojen hoito-ohjeet